Goud

Goudbaar of gouden munt kopen?

Allemaal mensen om u heen die investeren of beleggen, zelf wilt u ook wel een poging gaan wagen. Het is geen garantie voor winst maar zeker de moeite waard om meer te ontdekken en toch een extraatje te verdienen. Wacht niet langer en ontdek de mogelijkheden in goud.

Waar komt goud vandaan?

Goud is en zal altijd een natuurlijk product blijven. Door de jaren heen is er op ieder continent wel een stuk goud ontdekt in de natuur. Azië, Afrika en America zijn de hofleveranciers als het gaat om het vinden van goud. Goud kan op verschillende manier gevonden worden.

  • Op de grond van rivieren.
  • Plekken in de grond.

In de rivieren valt er goud te vinden. U zult vast de vraag krijgen of u dit zelf kan gaan zoeken. Het antwoord daarop is ja, het is zelfs mogelijk in Nederland. Via het Zwarte Woud in Duitsland stroomt het mee met de Rijn. Wel is het advies: bespaar de moeite aangezien wij hier in ons eigen land alleen spikkels of hele kleine stukjes zullen vinden. De kosten zijn vaak hoger dan dat het opbrengt. Wanneer u naar goud zoekt, zult u het niet moeten doen voor het geld maar voor het plezier aangezien u op een middag niet meer dan een paar euro aan goud zal vinden in Nederland.

Geld verdienen met goud.

In de afgelopen vijf jaar is de waarde van goud met maar liefst 40% gestegen. In 2015 had u voor ongeveer €34,- 1 gram goud kunnen kopen. Inmiddels is die prijs opgelopen naar ongeveer €50,-. Zo lijkt geld verdienen met goud heel eenvoudig. Ook hoeft het niet lastig te zijn. Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal, van aandelen tot grondstoffen. Zo kunt u ook vanaf uw laptop of telefoon simpel goud kopen. Houd regelmatig de koers in de gaten en kijk wanneer u tevreden bent met de winst. Gaat u goudbaar kopen, deins dan niet terug voor de eerste en beste tegenslag. Een investering is meestal voor een langere tijd en niet voor een weekje.

Risico met een goud investering

Natuurlijk zit er een risico aan het kopen van goud. In 2013 daalde de prijs van een gram goud van €40,- naar 30,-. Wat er te zien valt, is dat het zo hard daalt dat de mensen die goud bezitten ook denken dat alles in stort. Uit paniek gaan zij ook het goud dat zij hebben verkopen waardoor er een gigantische daling komt.

Dit is niet het einde. Na deze periode zal langzamerhand de waarde van goud weer omhooggaan omdat mensen weer het vertrouwen krijgen. Hierdoor zal de koers weer steeds hoger worden.

Belangrijkste tip voor het investeren in goud

Zoals al eerder beschreven hersteld de economie altijd. De prijs van goud kan altijd zakken maar weet ook dat men ook weer vertrouwen gaat krijgen en dat daarna mensen weer goudbaar kopen. Daarom de tip: trap er niet in wanneer de prijs daalt want er zal altijd weer een opleving komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *